Лизицки и Шарапова на полуфинала



28-06-2011 00:00 | Станко Димов
Непоставената немска тенисистка Забине Лизицки се класира за първи път полуфинал в турнир от Големия шлем. На Wimbledon тя отстрани деветата в схемата Марион Бартоли от Франция с 6:4, 6:7(4), 6:1 за повече от два часа и половина. Така стана първата германка на полуфинал в Лондон, след Щефи Граф през 1999 г. Там я очаква петата в схемата Мария Шарапова.

Мачът започна с пробив на 21-годишната Забине. Опитната Бартоли обаче веднага го върна. Но Лизицки не се отказа и пак направи брейк. След това тя започна да сервира мощно и не даде повече шансове на французойката. При 3:5 финалистката в Лондон от 2007 година успя да спаси два сетбола и да вземе подаването си. След това обаче 62-ата в света германка поведе с 40:15 и реализира веднага възможността си с ефектно контрапие.

В следващата част 26-годишната Бартоли успя да направи пробив за 3:1 гейма. Веднага след това обаче невъзмутимата Лизицки поведе с 40:0 и направи рибрейк. Германката продължи да доминира и проби отново за 5:4. След това Забине сервираше за място на полуфиналите. Тя стигна до три мачбола, но изпълняващата форхенд и бекхенд с две ръце френска тенисистка ги отрази. Марион стигна до точка за връщане на пробива и го направи без игра, заради двойната грешка на съперничката. Стигна се до тайбрек. В него Бартоли поведе с 5:2 точки, а първият сервис на Лизицки, който й бе донесъл осем аса, изчезна напълно. Така при 6:4 деветата в схемата имаше два сет пойнта и реализира още първата, за да изравни сетовете.

Забине започна заключителната част все едно нищо не се е случило и проби за 2:0. Бартоли започна да показва признаци на умора и мускулни болки, но се записа в сета за 1:3 след дълъг гейм. Германката направи втори брейк за 5:1 и застана на линията за подаване, за да затвори най-сетне двубоя. Тя стигна до четвърти мачбол и този път ликуваше след удар на съперничката в мрежата.


Следващата съперничка на Лизицки ще бъде Мария Шарапова. Шампионката от 2004 г. разгроми Доминика Цибулкова с 6:1, 6:1.

Шарапова започна безкомпромисно и направи два пробива за 2:1 и 4:1. При 1:5 словачката сервираше за оставане в частта и поведе с 40:0. Но Маша наниза пет поредни точки и затвори сета само за 27 минути. Във втория нямаше промяна и рускинята триумфира след точно час игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини