Маркос Багдатис идва в София



01-07-2011 00:00 | Станко Димов
В крайна сметка Маркос Багдатис ще води отбора на Кипър в София в плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Davis Cup от 8 до 10 юли. Това съобщава официалният сайт на местната тенис федерация. Така задачата на националите ни става изключително тежка.

Както е известно първоначално достигалият до №8 в света Багдатис отказа да пътува до България. След серия преговори капитанът на състава от Острова на Афродита Янос Хадзигеоргиу е успял да убеди финалиста от Australian Open 2006 да се присъедини. В момента 26-годишният Маркос е 30-и в световната ранглиста.

Останалите в тима на гостите са абсолютни анонимници, без класиране в световната ранглиста на АТР. Това са натурализираният румънец Рарес Куздриореан, Кристофер Кутрузас и Фотос Фотиадес.

Срещу тях капитанът Огнян Илиев противопоставя Димитър Кутровски, който е 553-и в последната световна ранглиста. Тихомир Грозданов, Тодор Енев и Димитър Кузманов. Първата ни ракета Григор Димитров за втори път отказа да играе тази година за България след като не беше в състава и за гостуването на Беларус през март, загубено с 1-4. Гришо участва на турнир в Нюпорт (САЩ) другата седмица. Илиев събра днес избраниците си на лагер.

Отборът на Кипър пристига в понеделник, за да има време да се подготви за решителния двубой в столичната зала "София". Спечелилият в него тим остава във втора група, а загубилият изпада в трета група на зоната.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини