Eдин ден от живота на Анди Мъри



20-10-2010 00:49 | Николай Драгиев

Анди Мъри миналата седмица спечели шеста титла от сериите Мастърс. Той триумфира в Шанхай след убедителен успех над Роджър Федерер на финала. Световният номер 4 е играл два пъти на финал от Големия шлем. 23-годишният шотландец разказва как минава един ден от неговия живот, когато е на турнир.

10:00 часа
Ако съм първи на корта и започвам към 1, ставам около 10, като си осигуря девет или десет часа сън, за да презаредя батериите. Със ставането от леглото веднага се насочвам надолу, за да закуся, защото не мога да функционирам без храна. Обикновено си взимам геврек, йогърт, плод и малко пържени яйца. След това взимам бърз душ, преобличам се и си приготвям сака. Винаги взимам шест новонаплетени ракети и четири екипа с дрехи в случай, че вали или е много влажно.

10:30 часа
В зависимост от турнира ме закарват или сам карам до там. Ако има нещо хубаво по радиото, слушам него. Ако не ми хареса това, което пускат, си включвам iPod-а. Там имам всичко ново от RnB и рап и всичко от последните класации. Не съм голям почитател на класическата музика, но приятелката ми я харесва, така че от време на време се налага да слушам и това.

11:00 часа

Два часа преди да изляза на корта, играя няколко топки, за да загрея. Освен това играя доста футбол тенис с треньорите ми, за да разпусна, а загубилият трябва да направи направи нещо. Най-лошото, което аз трябваше да правя, е да се облека в розов екип за тичане в три последователни дни, когато бяхме в Маями. Не беше толкова зле, когато бях в група, но беше малко излагащо, когато трябваше да ходя по магазините сам.

12:00 часа
Обядът е спагети с доматен сос. Толкова е скучно, но не може да ядеш нищо друго. След това се отправям към съблекалнята и говорим известно време с треньора за тактиката. Всички останали тенисисти са там, така че си говоря с тях. Всъщност атмосферата е доста приятна. 15 минути преди началото на двубоя отивам в салона, за да направя стандартната си загрявка, която ми осигурява да бъда в кондиция от самото начало на срещата.

12:30 часа

Ако не играеш в първия мач, не знаеш по кое време ще стъпиш на корта, а обикновено има доста чакане. Наскоро си взех iPad, така че влизам в интернет и се насочвам към игричките. Ако забавянето е по-голямо от очакваното, се виждам с физиотерапевтите и правя разтягания, за да не се схвана.

13:00 часа

Когато изляза на корта, слагам всички енергийни напитки в хладилника, проверявам дали ракетата ми е наред и след това се отправям към мрежата за жребия. Съдията ни казва правилата и ни припомня, че имаме право на три обжалвания, ако системата "Хоук Ай" е в наличност. След това мята монетата, за да определи кой ще сервира първи.

14:00 часа
По време на мач, най-лошото е да гледаш прекалено напред, защото ще загубиш концентрация. Може да изиграеш 400 точки в един двубой, така че трябва да си концентриран. Опитвам се да гледам точка за точка и обикновено съм доста мотивиран.

15:00 часа
Мисля, че тенисът е доста различен от останалите спортове по отношение на медиите. Имаме пресконференция преди началото на всеки турнир, а след това след всеки мач и на година се събират поне 100. Доста е, но това е част от спорта.

16:00 часа
Ако съм прекарал на корта доста време, се чувствам вдървен или съм с някакви болки. Влизам за ледена баня за 10 минути. Както може да си представите, това не е приятно преживяване, но е важно за възстановяването ми. Понякога е доста неприятно, тъй като, както много други тенисисти, и аз имам нараняване около палеца, така че когато изляза, кръвта започва да тече и може да бъде много, много болезнено.

17:00 часа
По пътя към хотела правя някои промени в отбора ми в Фентъзи Футбол. Взимам го доста сериозно и прекарвам часове да парвя трансфери. Отборът ми е напълно готов и всяка седмица се доближавам до водача по точки. За мен, ако не си първи, си последен. Победата е единственото, което има значение.

19:00 часа

Вечерята обикновено е суши, но харесвам всякаква храна. Не обичам да ходя в един и същ ресторант всяка вечер и обикаляме в търсене на ново място, което да пробваме. Ако не се прибера късно, си пускам DVD с някой сериал. Обикновено или заспивам много бързо, или стоя до много късно.

Sportal.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини