Четвъртфинал на Цеци е №1 за юни



02-07-2011 00:00 | Станко Димов
Напълно очаквано Цветана Пиронкова спечели убедително традиционната анкета на racketi.com за най-значимо събитие за България в тениса през миналия месец юни. Четвъртфиналът на пловдивската принцеса на Wimbledon доказа, че успехът й през 2010 година не е бил случаен. За постижението на Пиронкова гласуваха 74,2 процента.

Второто и третото място в допитването са за Григор Димитров. Първата победа на български тенисист на Wimbledon, постигната в 125-ото издание на турнира му отреди втората позиция с 11,4 процента. Както е известно Димитров отстрани квалификанта Щебе, преди да отстъпи на достигналия до полуфинал Цонга. Хасковлията записа и първия си успех на двойки в Шлема.

На трето място сте класирали също историческия първи финал в турнир на АТР за наш състезател. Това Григор направи на двойки заедно с Андеас Сепи в Ийстборн, а пък самият мач за титлата заради дъжд се изигра в лондонското предградие Роухемптън. В него те отстъпихана Елрих и Рам. 8,5 процента са дали вота си за това събитие.

Новината, че за първи път в България ще се проведе много голям тенис турнир (750 000 долара награден фонд) на WTA не развълнува много читателите. За домакинството на София на Турнира на шампионките от 2012 година гласуваха 5,9 процента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини