Диа на два турнира на WTA



03-07-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България в дамския тенис Диа Евтимова ще участва на два поредни турнира от календара на WTA. Това съобщи специално за racketi.com 24-годишната националка от Швеция. Както е известно вчера тя спечели най-значимата титла в кариерата си на турнира в Юстад, с награден фонд 25 000 долара.

„Финалът срещу Чепелова не беше никак лесен, макар че спечелих в два сета. Беше интересен мач, щастлива съм, че победих! Но нямам време да празнувам. В неделя заминавам за Будапеща. Заради мача за купата в Швеция, няма да мога да участвам на единично в квалификациите, но ще се включа в турнира на двойки, където имам „уайлд кард”. Следващата седмица пък ще играя на турнира в Бад Гащайн”, разказа Евтимова.

Българката ще играе в основната схема при дуетите в унгарската столица. Нейната партньорка Виктория Голубич представя Швейцария, но е от маджарски произход и е тренирана от унгарския специалист Чаба Наги. Двете изтеглиха тежък жребий в Будапеща и ще срещнат третите в схемата Ева Бирнерова и Луцие Храдечка от Чехия.

На турнира на WTA в Австрия, който е на клей, Диа ще започне от квалификациите. Там водачка в основната схема трябва да бъде шампионката от Wimbledon Петра Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини