Над 100 000 посрещнаха Ноле в Белград



05-07-2011 00:00 | Станко Димов
В незапомнено от години всенародно празненство се превърна завръщането в Белград на шампиона от Wimbledon Новак Джокович. Над 100 000 сърби излязоха снощи да посрещнат новия водач в световната ранглиста, според електронното издание на Blic.

Кулминацията на вечерта беше появата на Новак на балкона на Националното събрание на страната с трофея от Лондон в едната ръка и микрофон в другата.

„Благодаря ви, че сте тук! Вие направихте този ден най-щастливия в моя живот”, изкрещя Джокович, в опит да надвика гласовитата тълпа, която скандираше непрестанно „Ноле! Ноле!” и „Номер едно!”.

„Затова купата я посвещавам на Сърбия! Благодаря още веднъж за посрещането! Ние сме сърби – хора, които имаме душа. Ние сме на върха на света и ще продължаваме да печелим”, добави леко шовинистично Джокович за радост на множеството. Накрая той се поклони пред 50-метров сръбски флаг, изработен от деца от село Прилуже в Косово. Това са същите хлапета, които гледаха през декември финала на Davis Cup в Белград по покана и на разноски на Ноле.

След това думата взе шефът на клана – таткото Сърджан. „Това е най-доброто семейство в света, е пред нас е най-добрият народ в света”, заяви патетично той. Майката на Ноле Дияна добави, че е най-щастливата майка на земята със своите трима синове и че е чакала 20 години този триумф”. Смях предизвика изказването на най-малкия Джордже Джокович, който заяви: „Дайте ми девет години и аз ще спечеля също Wimbledon”.

Както е известно в неделя на финала в Лондон Новак детронира защитаващия титлата си Рафаел Надал с 6:4, 6:1, 1:6, 6:3. На 4 юли шампионът оглави за първи път в кариерата си и световната ранглиста.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини