Димитров с унизителна загуба



07-07-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров претърпя най-позорната загуба в кариерата си. Вторият поставен на турнира на трева в Нюпорт, щата Род Айлънд, и 60-и в света хасковлия отстъпи с 1:6, 4:6 на участващия с „уайлд кард”Денис Кудла (Съединени щати), който е едва №394 в ранглистата. Срещата беше от осминафиналите.

Димитров се представи катастрофално в първия сет. Той направи множество непредизвикани грешки и загуби частта за едва 20 минути игра. От друга страна 18-годишният украинец с американски паспорт сервираше добре и нямаше проблеми с рехавия начален удар на първата ни ракета.

Григор започна добре следващата част, проби за 2:0 гейма и после затвърди. В четвъртия гейм имаше отново шанс за брейк. Но с това завърши всичко хубаво за него в двубоя. Кудла взе пет поредни гейма, преди Димитров да успее да вземе подаването си. В последната игра българинът поведе с 40:0, но тийнейджърът от Киев отрази и трите брейк пойнта и след това затвори мача.

Така Димитров приключи несполучливото си участие с актив от 20 точки за световната ранглиста и 7325 долара. Както е известно неговият щаб, начело с треньора Питър Макнамара, взеха решение Григор да не играе за България за Davis Cup в плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона, за да печели точки и да се развивал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини