Михов открива срещу Багдатис



07-07-2011 00:00 | Станко Димов
В столичната община в присъствието на кметицата Йорданка Фандъкова и президента на БФТ Стефан Цветков бе изтеглен жребият за плейофа България – Кипър за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Davis Cup. Срещата е в зала „София” от петък до неделя.

Съдията на двубоя Романо Грилоти от Италия обясни процедурата и изтегли заедно с Фандъкова имената. Така в петък от 14:00 часа срещата се открива с мача между Цветан Михов и Маркос Багдатис. Във втория сингъл за деня първата ни ракета Димитър Кутровски излиза срещу Филипос Цангаридис.

За двойките в събота нашият капитан Огнян Илиев е заявил Кутровски и рекордьорът по мачове за България в турнира Тодор Енев. Колегата му Янос Хадзигеоргиу пък ще разчита на Багдатис и натурализирания румънец Рарес Куздриореан. В неделя се започва с мача на първите ракети Кутровски и Багдатис, а след това на ред са Михов и Цангаридис. Капитаните имат право да променят заявки до един час преди всеки двубой.

„Цял живот съм мечтал да се изправя срещу Маркос. Благодаря на БФТ и Огнян Илиев за дадената ми възможност. Готов съм за този сблъсък и ще дам всичко от себе си”, заяви след жребия 20-годишният Михов. Той следва в Оклахома Сити и в момента няма класиране в ранглистата на АТР.

От своя страна №24 в света Багдатис призна, че не познава никого от нашия състав, с изключение на Енев, и че се надява отборът на Кипър да спечели срещата и да остане в групата.

Във втория двубой Дими Кутровски, който е №578 в света, очаква съперник също без точки за световната класация.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини