Евтимова срещу №3 в схемата



08-07-2011 00:00 | Станко Димов
Тежък, но не и непреодолим жребий изтегли третата по сила българска тенисистка Диа Евтимова за квалификациите на турнира на клей на WTA от категория „интернешънъл” в Бад Гащайн, Австрия.

Хасковлийката играе в първия кръг срещу третата поставена Лаура Зигемунд от Германия. Двете са играли веднъж до момента. Миналата година на състезание на ITF в Хехинген – пак на червени кортове, Евтимова се наложи с 6:2, 6:4.

В момента Диа е 286-а в ранглистата, където Зигемунд е №213. Мачът им е първи в програмата в събота и е от 11:00 часа наше време. 24-годишната българка е в подем, след като взе титлата на турнира в Юстад (Швеция), с награден фонд 25 000 долара.

Само за участието си в квалификациите Евтимова взема една точка и 245 долара от наградния фонд, който е общо 220 000 долара. При победа точките стават шест, а парите – 460 долара.

Водачка в основната схема в Бад Гащайн трябваше да бъде шампионката от Wimbledon Петра Квитова. Чехкинята съобщи в средата на седмицата на организаторите, че страда от мускулни болки в краката и се нуждае от почивка, защото играла в последно време на болкоуспокояващи. В нейно отсъствие водачка в схемата ще бъде защитаващата титлата си в турнира Юлия Гьоргес от Германия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини