Диа среща австрийка в схемата



11-07-2011 00:00 | Станко Димов
Третата по ранкинг българска тенисистка Диа Евтимова преодоля кваалификациите на турнира в Бад Гащайн, Австрия, който е на клей и от категория „интернешънъл”. Така тя записа най-доброто си представяне на състезание на WTA за годината. В третия кръг на пресявките хасковлийката бе повече от убедителна – 6:2, 6:2 за час и половина срещу петата поставена Река-Лука Яни от Унгария.

Следващата съперница на националката е добре познатата й местна тенисистка Мелани Клафнер, която победи категорично наскоро.

В първата част Диа направи три пробива, а допусна само един. В осмия гейм при 2:5 Яни сервираше за оставане в сета, но опитната българка затвори още тук частта, която продължи 51 минути.

Още на старта на втората унгарката проби. Веднага след това Евтимова върна брейка, а после спечели подаването си на нула, за да излезе напред с 2:1. В четвъртия гейм хасковлийката имаше възможност за нов пробив, но тийнейджърката успя да се спаси.

След това обаче 24-годишната Диа настъпи отново газта и спечели оставащите четири гейма, а с това и двубоя. Евтимова вкара отличните 83 процента първи сервис и взе 63 процента от точките при разигран първи сервис и 75 – при втори.

С влизането си в основната схема българката си осигури 17 точки за световната ранглиста, където е №239 в момента, и 1725 долара от наградния фонд на турнира.

В първия кръг Диа среща тенисистка, която победи преди дни. Участващата с "уайлд кард" Мелани Клафнер (Австрия) беше разгромена на 1 юли на полуфинала в Юстад на клей с 6:0, 6:2. Общо Евтимова е спечелила три от четирите сблъсъка с Клафнер. Съперничката на българката е на 21 години и е 267-а в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини