Пиронкова на осминафинал в Палермо



11-07-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова победи с 6:2, 7:5 Анна Татишвили от Грузия в двубой, продължил час и половина на турнира на клей в Палермо, Италия, с награден фонд 220 000 долара. Така шестата в схемата пловдивчанка се класира на осминафинал и защити точките си от 2010 година.

Цветана спечели жребия и избра да сервира. Тя поведе с 30:0, но след двойна грешка грузинката стигна до точка за пробив, която реализира. Веднага след това обаче 23-годишната пловдивчанка върна брейка. Но Татишвили пак проби за 2:1. И отново Пиронкова върна брейка. След това тя най-сетне спечели подаването си, за да поведе за първи път в мача с 3:2. Подемът на четвъртфиналистката от Wimbledon продължи и тя постигна трети пореден пробив, след като дръпна с 40:0. При 2:5 грузинката, която е №83 в света, сервираше за оставане в частта. Но първата ни ракета проби на нула, за да вземе първия сет след 29 минути игра.

Вторият започна както първия – с пробив за Анна Татишвили, която така успя да прекъсне негативната серия от пет поредни загубени гейма. Цеци взе подаването си, а след това и върна брейка за 2:2. Но след това допусна нов пробив, затвърден от 21-годишната й съперничка. В осмия гейм българката поведе с 40:15 при сервис на грузинката и изравни резултата – 4:4. После Пиронкова взе убедително подаването си и Татишвили трябваше да подава за оставане в двубоя. След двойна грешка обаче първата ни ракета поведе с 40:15, но не успя да реализира двата мачбола и се стигна до 5:5. В 12-ия гейм отново тенисистката от Кавказ подаваше за влизане в тайбрек. Пак Цветана поведе с 40:15, но този път реализира още първата си възможност, за да спечели двубоя.


Тя приключи с четири аса и една двойна грешка. 23-годишната ни първа ракета вкара 54 процента първи сервис и спечели 59 процента от точките при неговото разиграване.

В сряда Пиронкова ще играе на осминафиналите срещу победителката от срещата между Сорана Кърстя от Румъния и Андрея Хлавачкова от Чехия. С достигането си до тази фаза пловдивчанката си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е №49, както и сумата от 2950 долара от наградния фонд в Палермо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини