Евтимова: Срещи се печелят с точна нагласа



12-07-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България Диа Евтимова записа девет поредни победи на единично от края на юни. Във вторник 24-годишната хасковлийка разнебити Мелани Клафнер с 6:1, 6:0 и се класира за осминафиналите на турнира в Бад Гащайн, Австрия. Часове след успеха Евтимова отговори на въпросите на racketi.com.

- Диа, записа най-убедителния си успех в турнир на WTA. На какво се дължи той?
Бих казала, че успях да наложа моя стил на игра и поддържам високо ниво до края. Нещо, което Клафнер не успя да направи. Направих и много малко грешки, което беше важно.

- Играеш пак с австрийка с „уайлд кард” – Никола Хофманова. Какво знаеш за нея?
Не съм играла срещу тази съперничка, знам, че е младо момиче. По-важно е да мога да изпълня моя собствен тактически план в мача. За мен това ще бъде пети мач в турнира, като сложим и квалификациите, но не се чувствам много уморена. Хубаво е, все пак, че ще почивам в сряда. Играя среща за среща и не мисля до къде мога да стигна в Бад Гащайн.

- Този сезон показваш сериозно израстване, каква е тайната?
Няма конкретна рецепта за определено по-постоянните ми изяви. Мога да кажа, че играя по разумно и съм по-борбена, в сравнение с преди. Разбира се, постоянно търся начини да подобрявам всички елементи от играта ми, но срещи се печелят с точна нагласа и силна мотивация. Също така, дни преди да замина за турнира в Юстад, който спечелих, смених ракетата си и вече съм с Babolat. Новата ракета определено пасва повече на играта ми.

- Бад Гащайн е известен зимен курорт, успя ли да го разгледаш?
Аз и миналата година играх тук в квалификациите, така че знаех какво да очаквам. Мястото е страхотно. Направо е като потопено сред Алпите. Има и много минерални извори. Определено е много красиво. Сигурно зимата е прекрасно да се карат ски тук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини