Пенета срещу Пиронкова в Палермо



14-07-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на турнира в Палермо от категория „интернешънъл” Флавия Пенета от Италия се класира невероятно трудно за четвъртфиналите. Следващата й съперничка е шестата поставена Цветана Пиронкова като двубоят е в петък.

Пенета, която е №21 в света, се наложи над шампионката от „Алианц къп 2010” в София Матилде Йохансон (Франция) с 4:6, 7:5, 7:5. Брюнетката от Бриндизи беше на прага на елиминирането в срещата с родената в Гьотеборг блондинка. Флавия загуби първия сет, а във втория отстъпваше с 3:5 при сервис на Йохансон. Точно тогава обаче играещата за Франция тенисистка се изхитри да направи три двойии грешки и италианката върна пробива, а после постигна и още един в 11-ия гейм, за да изравни сетовете.

По подобен сценарий се разви и решителната част. Матилде водеше с 3:0 и 5:3. Тогава Пенета натисна отново газта, взе осем поредни точки и изравни до 5:5. В следващите два гейма се стигна до равенства, но отново 29-годишната красавица от Апенините наложи волята си.

Така Флавия запази шансове за трети пореден финал на турнира в Сицилия. Тя го спечели през 2009 година, а миналата отстъпи титлата на Кая Канепи от Естония.

Пиронкова е играла само веднъж срещу бившата тенисистка от Топ 10. Това се случи отново в Италия, но в Рим. В първия кръг през 2009 година Цеци отстъпи малко нещастно със 7:6(2), 4:6, 1:6. Този сезон Пенета не е особено убедителна. Тя игра полуфинал в Дубай през февруари, но после записа редица неуспешни участия. Второто й най-добро класиране беше миналата седмица в Бостад (Швеция), където достигна четвъртфинал.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини