Серията на Евтимова спря



15-07-2011 00:00 | Станко Димов
Тръгналата от квалификациите Диа Евтимова отстъпи с 2:6, 2:6 на Патриция Майер-Ахлайтнер в четвъртфиналния двубой на турнира на WTA в Бад Гащайн, Австрия, който продължи 63 минути. За третата ракета на България това е първо участие на такава фаза, с което стана деветата наша тенисистка с подобно постижение. Загубата прекъсна серията на третата ни ракето от десет поредни победи.

Майер избра да сервира и взе подаването си. После същото стори и Диа. Българката сама вкара вълка в кошарата. След три поредни непредизвикани грешки тя допусна пробив за 1:3. После местната тенисистка затвърди и веднага след това на корта за корекции се появи бащата и треньор на хасковлийката д-р Евтим Евтимов. В седмия гейм националката поведе с 30:0 при сервис на доста набитата австрийка, но не успя да върне пробива и поради липсата на късмет в последните две много дълги разигравания. Така при 2:5 Евтимова сервираше за оставане в сета. Стигна си до 15:40 и при втория сет пойнт българката направи двойна грешка. Частта продължи точно 32 минути.

Диа смени тактиката от самото начало на втория сет и заигра по-атакуващо. Така тя поведе с 40:0 и проби при третата си възможност след лоб в аут на 109-ата в света Майер-Ахлайтнер. След това обаче допусна рибрейк на нула за 1:1. Умора от шестия пореден мач налегна Евтимова и тя допусна и втори пробив за 1:3. Най-сетне 24-годишната българка прекъсна серията от четири загубени гейма за 2:4. Отново Диа трябваше да подава за оставане в двубоя при 2:5. Австрийката поведе с 40:15 и спечели след форхенд в аут на нашата националка.

Българката си осигури рекордните в кариерата й 86 точки за ранглистата, където е №239, и също върховата за нея премия от 5340 долара. Диа Евтимова със сигурност ще се завърне в понеделник в Топ 200 на класацията, като ще бъде около №190, което ще е нов рекорд за достигалата до195-о място хасковлийка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини