Томова и Кузманов печелят



21-07-2011 00:00 | Станко Димов
Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на сингъл и на двойки на европейското първенство по тенис за юноши и девойки до 16 години, което се провежда в Москва. При 18-годишните до тази фаза стигна и Димитър Кузманов

Шестата поставена в схемата софиянка не даде никакъв шанс на Яна Набел от Германия и я разгроми с 6:1, 6:2. В мача 16-годишната Томова направи четири пробива и не допусна нито един.

Следващата съперница на Вики е водачката в схемата Петра Роханова от Чехия, която също като нея няма загубен сет до момента в турнира. Двете се познават много добре. Когато стана еврошампионка до 14 години в Пилзен на финала Томова се наложи именно над Роханова. В решителния мач на 26 юли 2009 година българката бе категорична и го спечели с 6:2, 6:2, с което заслужи титлата.

На двойки Виктория Томова и Джулия Терзийска спечелиха с 6:1, 6:4 срещу непоставените италианки Джорджа Маркети и Камила Розатело. На четвъртфиналите българките очакват №5 в схемата Елизавета Куличкова и Ксения Шарифова от Русия.

На европейското до 18 години в Клостерс, Швейцария, Димитър Кузманов се наложи над местната надежда Александър Ричард с 3:0 гейма и отказване на съперника. На четвъртфиналите Мико ще играе срещу полския гигант Мачей Смола.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини