Петя с приемлив жребий за световното



25-07-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в бадминтона Петя Неделчева разбра жребия си за 19-ото световно първенство, което започва на 8 август в Лондон. Той бе изтеглен днес в Куала Лумпур. Нашата страна ще бъде представена още от Линда Зечири и смесената двойка Стилиян Макарски и Дияна Димова.

Петя е №12 в схемата на шампионата във Великобритания. В първия кръг старозагорката, която на 30 юли ще навърши 28 години, почива. Във втория 14-ата в световната ранглиста най-вероятно ще се изправи срещу италианката Агнесе Алегрини, която играе срещу Рина Уан от Съединените щати.

На осминафиналите идва трудното за Неделчева. Там почти сигурно ще я очаква третата поставена Ван Син от Китай. Българката ще играе само на сингъл. Успешният й дует с Анастасия Руских, донесъл първи медал за нас от европейско, се разпадна. Най-доброто представяне на Петя на световни е четвъртфинал в Мадрид през 2006 година.

Линда Зечири ще има лесна съперница на старта. Това е мароканската бадминтонистка Раджа Рошди, която не би трябвало да е препятствие пред №33 в света. Но във втори кръг софиянката се изправя срещу водачката в схемата и ранглистата Ван Шисян от Китай.

Миксът Стилиян Макарски и Дияна Димова ще играе в първия си двубой срещу двойката от Тайван Фан Чие Мин и Ван Пей Рон.

Първенството на планетата ще продължи до 14 август, когато са финалните срещи. То ще се проведе на Wembley Indoor Arena. Точно там ще бъде и олимпийският турнир на Лондон 2012.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини