Елица и Диа с добър жребий



02-08-2011 00:00 | Станко Димов
Втората и третата ракети на България при жените Диа Евтимова и Елица Костова започват участие на турнира на клей в Търнава, Словакия, който е с награден фонд 50 000 долара. И двете изтеглиха при жребия напълно преодолими съпернички.

Костова е седма поставена в схемата. 21-годишната националка излиза в първия кръг срещу сръбската тенисистка Александра Крунич. Двете не са се срещали до момента. Родената в Москва Крунич е на 18 години и в момента е №225 в световната ранглиста, където Елица е 180-а.

При успех българката ще очаква на осминафиналите победителката от двубоя между холандката Бибиане Схоофс с хърватската квалификантка Дияна Бановец. Само за участието си на турнира в Словакия Елица Костова взема една точка. При класиране за втория кръг точките стават 18.

Диа Евтимова изпревари Костова в ранглистата този понеделник, но за схемата в Търнава е взета предишната класация. 24-годишната хасковлийка играе на старта срещу словачката Ленка Винерова. Тя е 219-а в световната ранглиста, а Диа е на рекордното за нея 175-о място. Двете не са играли помежду си.

При победа Евтимова вероятно ще се изправи срещу водачката в схемата и бивша тенисистка от Топ 100 Сандра Захлавова. Чехкинята играе в първи кръг със словашката тийнейджърка Яна Чепалова. Противно на очакванията националките Елица и Диа не са записани за турнира на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини