Димитров отпадна във Вашингтон



05-08-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира на твърди кортове във Вашингтон, който е от категорията „АТР 500” и е с награден фонд над 1,1 милиона долара.

Във втория си мач за деня в столицата на Съединените щати 20-годишният хасковлия отстъпи на шестия в схемата сърбин Янко Типсаревич с 4:6, 2:6 след един час и 14 минути игра. Преди това Гришо се наложи над поставения под №10 Микаел Льодра от Франция с 4:3 и отказване на французина поради травма.

Димитров започна отлично срещу очилатия белградчанин, проби го и после затвърди за 3:0. Тук някъде свърши всичко хубаво за българския тенисист. Той успя да спечели едва три от следващите 15 гейма и логично загуби от 25-ия в света Типсаревич, който го победи в два сета и на четвъртфинала в Ийстборн през юни.

Григор постигна един ас и направи четири двойни грешки. Като цяло той вкара 52 процента от първия си сервис и спечели 58 процента от точките при разиграно първо подаване. Във Вашингтон Димитров отбеляза най-доброто си представяне в US Open Series с достигането си до третия кръг. Той си тръгва с 45 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него и българскиятенис 57-о място и 14 050 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини