Костова, Шиникова и Гледачева продължават



05-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ни ракета Елица Костова продължава участието си в тенис турнира на клей в станалия кошмарен за Левски словашки град Търнава, който е с награден фонд 50 000 долара. В Истанбул Изабелла Шиникова пък е на полуфинал на единично и на финал на двойки. В Белгия Мартина Гледачева е четвъртфиналистка.

Седмата в схемата Костова преодоля в оспорван мач Бибиане Схоофс от Холандия с 6:3, 4:6, 6:3 и е вече на четвъртфиналите. Там я очаква четвъртата поставена румънка Александра Каданту. Тя е №151 в световната ранглиста, където Елица е 180-а в момента. Двете не са играли до момента. С класирането си за тази фаза на състезанието 21-годишната националка си осигури вече поне 32 точки за класацията на WTA.

На турнира от най-ниска категория на ITF в Турция – 10 000 долара, Изабелла Шиникова продължава отличното си представяне. Третата поставена тийнейджърка е на полуфинал на единично, след като преодоля местната квалификантка Седа Арантекин след 3:6, 7:6(1), 3:0 и отказване на туркинята заради травма. Следващата съперница на 19-годишната българка е непоставената германка Кристина Шаковец, с която не е играла. Шиникова си осигуривече шест точки за ранглистата, където е на рекордното за нея 410-о място.

На двойки Изабелла и французойката Ирина Рамиалисон се класираха без игра за финала. Това стана заради контузията на Арантекин, която беше в тандем с малтийката Кимбърли Касар. За титлата водачките в схемата Шиникова и Рамиалисон ще спорят с вторите поставени Кристина Казимова (Украйна) и Кристина Шаковец.

Мартина Гледачева се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в Ребек, Белгия, с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 1 в основната схема Гледачева победи във втория кръг холандката Николет Ван Оитерт с 2:6, 6:4, 6:0. Така българката заработи 4 точки за класацията на WТА и 245 долара, а за място на полуфиналите тя ще се изправи срещу друга холандка осмата поставена Ева Вакано.

На фючърса в Сомбор, Сърбия, на клей Петър Трендафилов отпадна в първия кръг. Преодолелият квалификациите 26-годишен хасковлия отстъпи на местния Педжа Кърстин с 0:6, 6:4, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини