Цеци запази позиция, Елица с рекорд



08-08-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова запази 50-ото си място в световната ранглиста на тенисистките. Елица Костова се върна като втора по сила у нас с рекордно класиране. Лично постижение отбеляза и Александрина Найденова.

През тази седмица ваканцията на Пиронкова свършва и тя ще отпътува за Съединените щати. От събота Цеци се включва в квалификациите на големия турнир на твърди кортове в Синсинати. После й предстои участие в Ню Хейвън, преди началото на US Open на 29 август.

След една седмица „изгнание” Костова се завърна като втора ракета. 21-годишната националка прелетя 16 места до рекордното за нея 164-о. Финалистката от Търнава тази седмица ще играе на турнир в Коксейде, Белгия, който е с награден фонд 25 000 долара. Елица е втора в схемата. В Коксейде ще участва и Мартина Гледачева, която пък изпусна титлата в Ребек в неделя.

Диа Евтимова е трета българка в ранглистата на WTA. Тя отстъпи три места до №178. През тази седмица 24-годишната хасковлийка ще е на турнира на клей в германския град Ферсмолд, който е с награден фонд 25 000 долара.

Тийнейджърката Александрина Найденова качи три позиции и е на рекордното в кариерата й 366-о място в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини