Ботушарова на четвъртфинал в София



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Втората поставена в основната схема Борислава Ботушарова продължава на четвъртфиналите на силния международен тенис турнир до 18 години "Дема Къп" в София, който дава точки за ранглистата на ITF. Състезателката на ТК "Пазарджик" се наложи в оспорван двубой над друга българка - Джулия Терзийска, със 7:6(5) 6:2, съобщиха от БФТ.

В следващия кръг Ботушарова ще играе срещу сръбкинята Кристина Остойич.
Денят се оказа много успешен за ТК "Пазарджик", след като и друга състезателка на клуба - Вивиан Златанова, също постигна победа във втория кръг. Без затруднения тя отстрани Даяна Дукич (Сърбия) с 6:1, 6:2.

При успех в 1/4-финалите Вивиан има реален шанс да се срещне с първата поставена Йелена Джинич в мач за определяне на едната финалистка на турнира.

При юношите Милен Янакиев, който се състезава за Германия и е първи поставен, продължава във втория кръг. Там той ще играе срещу Вилиан Петров ("Албена" Пловдив).

Вече са ясни три от полуфиналните двойки при девойките. Българките Б. Ботушарова/Дж. Терзийска записаха няколко убедителни победи и след само един загубен гейм са на полуфинал. Те ще се изправят срещу победителките от мача между първите поставени Д. Дукич/Й. Джинич и Р. Чифрила/Б. Некса, който ще се играе по-късно днес.

Виктория Очева и Александра Караманолева ще срещнат вторите в схемата И. Беркару/Й. Симион (Румъния) в мач за класиране на финала на "Дема Къп".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини