Баща на тенисистка преби съперничка



10-08-2011 00:00 | Станко Димов
Бащата на датската тенисистка Карен Барбат преби холандската състезателка Елиза Тамаела (на снимката) на трибуните на турнира във Ферсмолд, Германия, който е с награден фонд 25 000 долара. Водачка в схемата там е Диа Евтимова, която тази вечер играе срещу Никола Гойер.

Михай Барбат бил недоволен от шума, вдиган от холандски тенисистки на трибуните, когато дъщеря му играела с тяхната сънародничка Даниел Хамсен вчера в мач от квалификациите. Бащата се нахвърлил върху Тамаела с юмруци. 27-годишната състезателка е припаднала, в следствие на побоя и е приета в болница със сътресение на мозъка и охлузвания. Мачът е бил прекратен, а датската тенисистка е дисквалифицирана.

Кариен Барбат игра миналата година в София в квалификациите на турнира „Алианц къп”, но не успя да влезе в основната схема. Малко преди това буйният й баща беше арестуван в Копенхаген за шофиране в нетрезво състояние. Според 19-годишната Карен в мача срещу Хармсен публиката била много шумна. Тя ги помолила за тишина, но последвала провокация, която накарала бащата да побеснее и да нанесе побоя.

Михай Барбат се очертава като последовател на скандалджията Дамир Докич – бащата на Йелена. Него го очаква солена глоба и доживотна забрана да посещава тенис събития. За първи път има насилие на тенис корт, след като маниакът Гюнтер Пархе намушка Моника Селеш в гърба по време на мача й с Маги Малеева в Хамбург на 30 април 1993 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини