Возняцки и Надал отпаднаха



11-08-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки отпадна в първия си мач на турнира Rogers Cup в Торонто. Мъжкото състезание, което се провежда в Монреал, се лиши от втория в схемата Рафаел Надал.

Датчанката отстъпи на Роберта Винчи от Италия (на снимката) с 4:6, 5:7. Във втората част Каро водеше с 5:1 гейма, но се изхитри да я загуби и така 22-ата в света Винчи се класира заслужено за третия кръг в Канада. Силният вятър пречеше и на двете, но Возняцки направи седем двойни грешки след лошо подхвърлена топка.28-годишната тенисистка от Палермо прави най-добрия си сезон, след като взе три титли – в Барселона, Будапеща и Хертогенбош.

„Би трябвало да спечеля този мач, особено след като поведох с 5:1. Не е забавно да загубиш по подобен начин, но няма какво да направя,освен да тренирам и да се опитвам да стана по-добра. Беше много трудно с този вятър, който често сменяше посоката си. Но условията бяха еднакви и за двете ни”, призна Возняцки.

Серина Уилямс продължава успешния си ход. Американката се наложи над Юлия Гьоргес от Германия с 6:1, 7:6(7). Следващата съперничка на бившата номер едно е Дзе Джън от Китай.

При мъжете на турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” Рафа Надал загуби сензационно от хърватина Иван Додиг след 6:1, 6:7(5), 6:7(5). В първата част испанският левичар не срещна съпротива от съперника. Но в следващите две Додиг, който №41 в ранглистата, се преобрази и сериозно затрудни бившия номер едно в света. В заключителната част си стигна до 5:5 точки в тайбрека. Тогава хърватина заби 19-ия си ас, а след това приключи мача с бекхенд уинър.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович записа първи успех като номер едно на АТР. Сърбинът се справи с Николай Давиденко от Русия със 7:5, 6:1. Така Ноле, шампион от 2007-а, записа 49-а победа В първата част белградчанинът губеше с 1:4, но успя да направи пълен обрат и спечели 12 от следващите 14 гейма.

„Нуждаех се от ритъм в играта, но Николай не ми позволяваше да го постигна. Но успях да използвам шансовете си. Да бъдеш номер едно е голяма отговорност не само на корта,но и извън него. Но това не значи, че това ще промени живота ми. Аз си оставам същия”, заяви Джокович след срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини