Ана Иванович: Животът е изумителен понякога



17-10-2010 20:46 | Николай Драгиев

Ана Иванович спечели може би най-бързия финал през годината. Тя победи с 6:1, 6:2 за 45 минути Пати Шнидер в Линц.

Това е първа титла от точно две години за сръбкинята, която бе изпаднала до номер 65 в света. През 2008 г. тя бе номер 1, след като спечели "Ролан Гарос".

"Пати е тежък съперник и определено не очаквах да спечеля с такъв резултат. Увереността ми растеше с всеки един мач. Навлизах в корта и рискувах максимално. Вярвах в ударите си и съм много щастлива от това, което направих на корта," доволна бе Ана.

Пати Шнидер пък загуби трети финал в Линц и пропусна да се поздрави с 12-а титла в кариерата си. "С тази игра тя може да победи всеки. Вижда се, че тя се чувства прекрасно на корта," обясни швейцарката.

Самата Иванович бе поканена на турнира, след като Серина Уилямс се отказа в последния момент. "Изумително е как се променят нещата в живота. Много ме зарадва поканата на организаторите, тъй като знаех че играя добре и исках да имам повече мачове. Това ми е първа титла от 2008 г., което разбира се я прави много специална," допълни Иванович.

Иванович стана и една от 20-те състезателки, които са били номер 1, но след това не са успехи да спечелят титла цели две години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини