Федерер надигра лесно Дел Потро



17-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третият поставен на турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” в Синсинати, щата Охайо, Роджър Федерер преодоля първото си препятствие. Четирикратният победител в турнира започна защитата на титлата си, като се наложи над Хуан Мартин дел Потро от Аржентина с 6:3, 7:5.

Така 30-годишният рекордьор по титли от Големия шлем отпъди кошмара от загубата от Делпо на финала на US Open през 2009 година и записа шести успех срещу южноамериканеца при две загуби.

Мачът беше лишен от драматизъм, защото швейцарския ас направи по един пробив във всеки сет, за да приключи за час и половина. Дел Потро имаше шанс да се върне в мача и да поведе с брейк в шестия гейм на втория сет, но Роджър го отрази и в края на свой ред проби.

„Очаквах тежък мач с Хуан Мартин по обясними причини, но той се разви по-добре, отколкото очаквах. Мисля че играх прекрасно в първия сет и много добре във втория, което беше достатъчно тази нощ за успеха ми. Не позволих на съперника да играе своята игра”, коментира Федерер след срещата.

Следващият опонент на бащата на близначки е участващия с „уайлд кард” Джеймс Блейк. Двамата играха на финала през 2007 година, когато Федерер спечели. Като цяло швейцарецът води с 9-1 победи. Успехът на бившия №4 в света от Съединените щати беше на четвъртфинала на олимпиадата в Пекин.

Жо-Вилфред Цонга, който победи преди дни Роджър в Монреал, записа успех и в Синсинати. Французинът се наложи над Марин Чилич от Хърватия с 6:3, 6:4. Нямаше и помен от контузията в ръката на тенисиста от Льо Ман, която го накара да се откаже срещу Джокович. Цонга, който е №15 в схемата, наниза девет аса и загуби в целия мач само шест точки на свой сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини