Уилямс пак срещу Стоусър



17-08-2011 00:00 | Станко Димов
Дни след като Серина Уилямс победи Саманта Стоусър на финала в Торонто, двете тенисистки ще се срещнат отново във втория кръг в Синсинати. Победи в Охайо записаха също финалистките от Wimbledon Мария Шарапова и Петра Квитова

Американката, която прелетя 49 места до №31 в света тази седмица, се справи с чехкинята Луцие Храдецка с 6:3, 7:6(5) за 99 минути игра. Серина направи два пробива, а допусна два. Във втората част носителката на 13 титли от Големия шлем поведе с 5:1 гейма, но допусна да бъде настигната и се спаси в тайбрека. Така Уилямс записа 12-а поредна победа след Wimbledon.

На свой ред Стоусър се справи далече по-убедително с квалификантката Елени Данилиду от Гърция с 6:3, 6:1 след едва 49 минути игра.

Четвъртата в схемата Мария Шарапова разби квалификантката Анастасия Родионова с 6:1, 6:3 с познатата ни агресивна и мощна игра. Шестата поставена Петра Квитова имаше проблеми в първия сет, но надигра преодолялата пресявките южноафриканка Шанел Схеперс със 7:6(3), 6:3.

„Бях малко объркана в мача. Трябваше да се преборя не само със съперничката, но и със себе си. Беше ми трудно в психологически план, но съм щастлива, че спечелих”, призна шампионката от Лондон Квитова. Тя е вече шеста в света, което е най-високото място за чешка тенисистка след постижението на Яна Новотна през юли 1999 година.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини