Евтимова отпадна от US Open



26-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третата по сила българска тенисистка Диа Евтимова отпадна във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на Съединенита щати. Тя отстъпи на Лин Чжан от Хонконг с 3:6, 2:6 за един час и 21 минути игра. Така в основната схема на US Open от понеделник ще ни представят само Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

В началото на сета двете спечелиха по веднъж подаванията си. В четвъртия гейм азиатката успя да пробие и да дръпне с 3:1.Веднага след това Диа имаше възможност да го върне, но не успя. После Евтимова спаси два брейк пойнта, преди да спечели сервис гейма си за 2:4. Лин на свой ред спаси точка за пробив и взе подаването си. Така националката вече трябваше да сервира за оставане в сета. Диа изпълни задачата и сега тенисистката от Хонконг трябваше сама да се пребори за спечелването на частта. Тя го направи с гейм на нула и затвори за 43 минути игра.

Вторият сет започна с пробив на Лин, който тя веднага затвърди за 2:0. В четвъртия гейм Евтимова имаше точка за връщане на брейка, но не успя. Следващата игра беше ключова за изхода на срещата. 204-ата в рангллистата азиатка поведе с 40:15, но Диа спаси двата брейк пойнта, а после стигна и до точка за спечелване на гейма. Не успя да затвори и бе пробита за 1:4 при третия шанс на съперничката. Хасковлийката сервира успешно за оставане в двубоя при 1:5. После 21-годишната Лин Чжан подаваше за място в третия кръг на пресявките в Ню Йорк. Евтимова пропиля точка за връщане на единия пробив, после спаси в мачбол, но при втория не можа да направи нищо.

Българската тенисистка имаше шест възможности за пробив, но не реализира нито една. Тя направи седем двойни грешки в мача и вкара 64 процента първи начален удар. За представянето си на US Open Диа Евтимова си заслужи 40 точки за световната ранглиста, където в момента е на рекордното 180-ото място, както и 5625 долара от наградния фонд.

Позитивното за Диа беше, че спечели първа победа в Големия шлем, като надигра Александра Каданту. Българката се завръща в Европа. От 12 септември тя ще играе заедно с Цветана Пиронкова и Елица Костова на големия турнир в София „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара. Така ядрото на националния отбор ще може да бъде видяно у нас за първи и единствен път през 2011 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини