Евтимова гони класиране в Топ 100



01-09-2011 00:00 | Станко Димов
Третата по ранкинг тенисистка на България Диа Евтимова от два дена тренира в Националния тенис център в София заедно със своя баща и треньор д-р Евтим Евтимов. Тя е доволна от условията, предоставени й от БФТ на базата.

„В събота заминавам за Подгорица, където ще бъда поставена на турнира с награден фонд 25 000 долара. По-следващата седмица предпочетох да играя в Загреб (50 000 долара), вместо на стохилядника в София, защото в Хърватия ще бъда поставена и по-лесно ще гоня финал и респективно повече точки. Следват участия във Фоджа и Добрич. Целта ми е до края на сезона да доближа максимално първите сто”, каза за racketi.com Диа, която сега е №180 в световната ранглиста.

Националката, която е на 24 години, оцени като позитивно участието си на Откритото първенство на Съединените щати, където записа първа победа в Големия шлем.

„Стилът на Каданту ми допадаше и успях да направя обрат, за да победя румънката. Във втория кръг тенисистката от Хонконг ме затрудни с накъсването на играта. Азиатката се оказа, че играе само на бетон и беше много по-подготвена за условията в Ню Йорк. Освен това там ме измъчи много жегата и високата влажност. Доволна съм, че спечелих първи успех, но можех да стигна и по-напред”, заяви Евтимова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини