Финалите на Елица №1 за август



02-09-2011 00:00 | Станко Димов
Постижения на Елица Костова оглавиха традиционната ни анкета за най-значимо събитие за България в ракетните спортове през месец август.

Вие оценихте най-високо двата финала на 21-годишната националка, които я доведоха и до рекордното 157-о място в световната ранглиста на тенисистките. Елица стигна до спора за титлите на турнирите в Търнава (50 000 долара награден фонд) и в Коксейде (25 000). За съжаление Костова отстъпи и в двата случая. За класиранията тя взе 41,7 процента от вота.

Ели е подгласничка на самата себе си. До тази странна ситуация се стигна, след като втората позиция е за дебютните победи в Големия шлем на Костова и Диа Евтимова. Те ги постигнаха преди дни на Откритото първенство на Съединените щати, където преодоляха първия кръг на квалификациите. Точно една четвърт от гласовете са за двете участнички в тима на България за Fed Cup – 25 процента.

Трета е Цветана Пиронкова, която в края на август се завърна в Топ 50 на световната ранглиста. За класирането на пловдивчанката вот са дали 16,7 процента.

Четвъртата позиция делят Петя Неделчева и Григор Димитров с по 8,3 процента от гласовете. Бадминтонистката отсрами България на световното първенство в Лондон, като достигна до осминафиналите. Тенисистът пък записа рекордното ца мъжкия ни тенис 52-о място в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини