Шиникова на победа от схемата на “Алианц къп”



11-09-2011 00:00 | Станко Димов
Втората поставена в квалификациите на тенис турнира “Алианц къп” в София Изабелла Шиникова записа втори успех на състезанието с награден фонд 100 000 долара на кортовете на ТК “Левски”.

19-годишната Шиникова взе българското дерби срещу Таня Германлиева с категоричното 6:2, 6:1. Така Изабелла е само на една победа от влизане в основната схема на турнира. За успеха днес тя взема четири точки за световната ранглиста, където е 417-а.

Следващата съперница на Шиникова ще бъде определена в двубоя между шестата поставена в пресявките Юлия Лиса от Украйна и Сабина Лупу от Румъния.

Борислава Ботушарова отпадна в трисетов мач. 16-годишната надежда на бългрския тенис отстъпи на петата в квалификациите испанка Сандра Солер-Сола с 6:3, 2:6, 2:6 в двучасов мач.

Пазарджиклийката взе първия сет и бе равностойна на опитнта си съперничка, която е №478 в света. В третия сет при 2:3 Ботушарова пропусна възможност за връщане на пробива, а после допусна и още един.

За участието си на “Алианц къп” Ботушрова взема една точка. Тя ще влезе в класцията на Женската тенис асоциация, след като изиграе още два турнира, което ще стане още този месец на състезания в България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини