Костова срещу шампионката Йохансон



12-09-2011 00:00 | Станко Димов
Тежък жребий изтегли втората ракета на България Елица Костова за започващата във вторник основна схема на тенис турнира в София “Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара. 21-годишната националка играе срещу втората поставена Матилд Йохансон от Франция, която спечели състезанието в София през миналата година.

В момента родената в Гьотеборг Йохансон е 71-а в световната ранглиста, където Костова е на рекордното за нея 152-о място.

Преодолялата квалификациите Изабелла Шиникова ще играе срещу словенката Тадея Майерич. Двете ще открият програмата на централния корт на ТК Левски утре в 10:00 часа.

Участвщата с покана от оргнизаторите на турнира Виктория Томова ще играе срещу №5 в схемата Ромина Опранди от Италия, 108-а в света.
Водачката Юхана Ларшон от Швеция среща германката Нина Цандер.

Започна и турнирът на двойки на “Алианц къп”. В първата среща Сесил Каратанчева и Ромина Опранди се наложиха над участвалите с “уайлд кард” българки Никол Христова и Ани Вангелова с 6:0, 7:5.
Тийнейджърките от София бяха близо до изненадата, защото поведоха с 5:3 гейма във втория сет, но опитните им съпернички успяха да постигнат обрат и да спечелят мача.

Костова и Биляна Павлова-Димитрова тръгнаха с успех при дуетите. Те се наложиха над други българки - Шиникова и Томова, със 7:5, 2:6, [10:6].

Жребият на родените в България тенисистки
Елица Костова – Матилд Йохансон (Фр)
Изабелла Шиникова – Тадея Майерич (Слвн)
Виктория Томова – (5) Ромина Опранди (Ит)
Ани Вангелова – Кагла Буюкакчай (Тур)
Радина Димитрова – Елена Богдан (Рум)
Сесил Каратанчева (Каз) – Йоана-Ралука Олару (Рум)
Христина Дишкова (Гер) – (4) Ализе Корне (Фр).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини