Джокович спечели и US Open



13-09-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович спечели титлата и от Откритото първенство на Съединените щати. На финала 24-годишният сърбин се разправи със защитаващия титлата си Рафаел Надал с 6:2, 6:4, 6:7(3), 6:1 след четири часа и 10 минути игра на „Артър Еш стейдиъм” в Ню Йорк. Шампионът спечели трета купа от Големия шлем тази година и общо десета за сезона.

Първите два сета се развиха по идентичен сценарий. Вторият в схемата Рафа стартираше с по 2:0, но след това Ноле връщаше пробива и правеше още, за да спечели частите. В третата белградчанинът сервираше за спечелване на двубой, но левичарят от Манакор успя да се спаси и да вкара сета в тайбрек. В него Надал беше на ниво и го спечели. Заключителната част в турнира беше лишена от интрига. Джокович започна с два бързи пробива и уверено затвори мача.

Новак завърши с 51 непредизвикани грешки и 54 печеливши удари, сред които и седем аса. Испанецът направи 37 грешки (три двойни) и 32 уинъра (два аса). Ноле заслужи чек за 2,3 милиона долара с бонуса от половин милион заради US Open Series. Сърбинът победи Рафа за шести път този сезон и го направи пак на финал. От четирите турнира в Шлема Ноле спечели Australian Open, Wimbledon и US Open, а за Надал остана титлата от Париж.

„В големите турнири и двубои победителят се определя от минимална разлика, от няколко точки. Освен това, смятам, че печели този, който повече вярва в победата”, заяви философски Джокович след награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини