Шиникова отстъпи на водачката на “Алианц къп”



14-09-2011 00:00 | Станко Димов
Последната българка в схемата на единично на тенис турнира “Алианц къп” в София (100 000 долара) Изабелла Шиникова отпадна на осминафинлите. В двубой на централния корт тръгналата от квалификциите наша представителка отстъпи на водачката в схемата Юхана Ларшон от Швеция с 1:6, 5:7.

Шиникова поведе с 40:15 в първия гейм, но допусна да бъде пробита. Последва още един брейк. 19-годишната българка се записа в сета при 1:4. В седмия гейм шведката стигна до сетбол и го реализира, след като смачът на Изабелла срещна лентата на мрежата.

Във втория българката пак допусна ранен пробив, но успя да го върне. За съжаление Ларшон направи нов брейк и го затвърди за 5:2. След това българката взе подаването си и накара 23-годишната тенисистка да сервира за мача. Изабелла обаче взе гейма след добри отигравния от форхенд.

После се стигна до 5:5. Опитната шведка, която е №61 в световната ранглиста и има победи този сезон над На Ли и Ана Иванович, успя да нанесе решителен удар в 12-ия гейм, с което си осигури място на четвъртфинал в София.

Изабелла Шиникова записа най-силното си участие в турнир в кариерата си. Тя спечели четири победи и си осигури 24 точки за класацията на тенисистките, където е 420-а сега, както и 1520 долара от наградния фонд.

На четвъртфинала Ларшон излиза срещу петата поставена Силвия Солер-Еспиноса. Испанката победи Каталина Кастаньо от Колумбия с 6:0, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини