Европейското на осем нови корта



14-09-2011 00:00 | Станко Димов
На осем новоизградени игрища за плажен тенис на Централния плаж в Албена ще се играят срещите от Европейското първенство, което започва на 16 септември. Подготовката за шампионата е към своя край, а в черноморския ни курортен комплекс вече започнаха да пристигат отборите, които ще се конкурират за ценните трофеи, съобщиха от БФТ.

"Приготовленията ни за началото на Европейското първенство вървят по план. В Албена вече простигна и главният съдия Масимо Морели от Италия. Част от съставите вече тренират на новоизградените игрища на Централния плаж", каза от Албена генералният секретар на БФТ Георги Дончев, който е главен организатор на състезанието.

Той сподели, че сериозна подготовка вече провеждат отборите на Естония и Германия, които са в Албена от няколко дни. Тимът на България също тренира усилено. Най-добрата ни двойка при жените Лазарина Стефанова и Катина Симеонова направи генерална репетиция за еврошампионата с участие в турнир от календара на ITF в Лугано (Швейцария), където достигна до полуфиналите. Българският състав ще играе в първенството с екипи, осигурени от производителя на спортна екипировка Flair.

Шампионатът в Албена, организиран от БФТ и Европейската тенис асоциация, ще се проведе между 16 и 18 септември. В първенството ще участват близо 130 участника, 34 играчи от които са от Топ 100 на света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини