Опранди бие, Ларшон отпадна



15-09-2011 00:00 | Станко Димов
Петата поставена в схемата на тенис турнира в София “Алианц къп” Ромина Опранди (на снимката) от Италия и седмата Александра Каданцу от Румъния първи се класираха за полуфиналите на състезанието с награден фонд 100 000 долара на ТК “Левски”. Отпадна и водачката Юхана Ларшон.

Опранди надигра четвъртата в схемата французойка Ализе Корне с 6:7(3), 7:5, 6:0 в тричасов двубой на централния корт. Така за трета поредна година италианка ще играе на полуфиналите, като в предишните две издания това правеше Татяна Гарбин.

След разменени пробиви се стигна до 2:2 гейма. Корне получи разтежение в лявото бедро по време на своето подаване в шестия гейм. След намесата на физиотерапевтката, която я превърза, 80-ата в света французойка продължи. Тя проби за 6:5 и сервираше за сета, но Опранди вкара частта в тайбрек, след двойна грешка на съперничката. Корне загуби първите две точки в него, на размяната на полетата дойде при 4:2 за нея. След перфектна къса топка миналогодишната полуфиналистка от София поведе с 6:3 и реализра още първия си сетбол, за да спечели след един час и 15 минути.

Ализа Корне стартира с 3:0 гейма, но Опранди изравни за 3:3. 25-годишната италианка подаваше за оставане в двубоя. 21-годишната тенисистка от Ница стигна до мачбол, но италианката се защити умело. После тя проби за 6:5 и после изравни частите. Опранди започна с пробив и заключителния сет. Тя дръпна с категоричнотот 5:0.

В друг четвъртфинал седмата в схемата Александра Каданцу от Румъния се наложи над колумбийката Мариана Дуке-Марино с 6:4, 7:5. Във втората част румънката поведе с 4:1, но южноамериканката успя да изравни. Каданту проби за 6:5 и после затвори мача.

Водачката в схемата на тенис турнира “Алианц къп” Юхана Ларшон от Швеция отпадна на четвъртфиналите в София. Тя бе победена от шестата поставена испанка Силвия Солер-Еспиноса с 6:2, 6:2 на централния корт на ТК “Левски”.

Испанката тръгна с пробив, който успя да повтори в края на сета. Във втория Ларшон направи брейк, но 110-ата в света Солер-Еспиноса го върна веднага, а след това направи и втори за 3:1 гейма. При 2:5 сканинавката, която е 61-а в класацията на WTA, но съперничката стигна до три мачбола и реализира третия.

За попадане на финала 23-годишната испанка ще трябва да преодолее и Александра Каданту от Румъния.

В друг четвъртфинал шампионката от 2010 година Матилд Йохансон от Франция беше категорична срещу квалификантката от Румъния Кристина-Андреа Миту и 6:3, 6:2. Следващата й съперничка е Ромина Опранди от Италия.

За класиране на полуфинал тенисистките вземат по 70 точки и по 4433 долара от наградния фонд.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини