Диа пропуска Фоджа, лекува се



20-09-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Диа Евтимова няма да играе на турнира във Фоджа, Италия. Тя беше трета в схемата на състезанието с награден фонд 25 000 долара, но се отказа, за да се прибере в България и да се лекува няколко дни. Това съобщи националката пред racketi.com.

Имам проблем с дясната пета от около месец някъде. Затова с баща ми решихме, че са ми необходими няколко дни почивка. Прибрах се вчера. Надявам се за 3-4 дни лечение да има подобрение, за да мога да замина за турнира в Мадрид следващата седмица. После ще се върна в България, за да играя в Добрич”, заяви Евтимова.

Както е известно миналата събота Диа записа най-сериозната си турнирна победа, като спечели турнира в Загреб, който е с награден фонд 50 000 долара. Това я изстреля до рекордното за нея 147-о място в световната ранглиста.

„Титлата в Хърватия ме направи много щастлива. Мога да кажа, че съм по-доволна от играта си, в сравнение с Бад Гащайн и турнирите след това. Играя по-агресивно, по-бързо и по-ефективно. Всичко това много ми допада като стил и смятам да го доразвивам за в бъдеще”, разказа 24-годишната Диа.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини