Титлата на Диа в Загреб е №1 за септември



05-10-2011 00:00 | Станко Димов
Читателите на нашия сайт определиха голямата победа на Диа Евтимова в Загреб за най-значимото събитие в ракетните спортове през месец септември.

Както е известно на 17 септември хасковлийката спечели финала на 50-хилядника в хърватската столица след победа над Анастасия Пивоварова. Това беше най-голямата титла в кариерата на 24-годишната хасковлийка. Благодарение на нея та влезе в Топ 150 на световната ранглиста за първи път. За постижението на Диа гласуваха точно 50 процента.

Второ по важност, според вас, е полученият „уайлд кард” на България за участие в „Хопман къп” следващия януари. За него дадоха своя вот 33 процента. Ако новината се потвърди официално, това ще бъде дебют на страната в престижното състезание за смесени отбори. Очаква се да бъдем представяни от първите ракети Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Провеждането на най-голямото спортно състезание за жени у нас – тенис турнира „Алианц къп”, заема третото място. За състезанието в София (100 000 долара), спечелено от испанката Силвия Солер-Еспиноса, гласуваха 8 процента.

С по 3 процента от вота следващата позиция се поделя от трима тенисисти. Това са Далия Зафирова, играла финал на турнира във Варна, Григор Димитров, стигнал четвъртфинал в Банкок, и Димитър Кутровски, записал два осминафинала на чалънджъри в Турция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини