Шабана на полуфинал на US Open



06-10-2011 00:00 | Станко Димов
С класирането на Амър Шабана и Тиери Линку станаха известни всички полуфиналисти на Откритото първенство на Съединените щати по скуош. Турнирът е от най-високата категория PSA World Series, провежда се във Филаделфия и е с награден фонд 115 000 долара.

Четирикратният световен шампион от Египет Шабана (на снимката вляво) се наложи в левичарско дерби над холандеца Лауренс Ян Анйема с 5:11, 11:6, 11:4, 15:13 след един час и 18 минути игра. Гигантът от Хага взе първия гейм, но после съперникът му направи обрат. В драматичния четвърти гейм Анйема спаси два мачбола, после имаше две възможности да спечели частта. При третия шанс за класиране на полуфинал африканецът приключи с фирмено воле.

„Понякога нещата не се развиват, както искаш. Той започна добре, публиката го подкрепяше и това го окрили. Трябваше да променя начина си на игра , за да обърна развоя на срещата. Лауренс също промени своя план, така че стана нещо като шахматна партия с много напрегнат край. След като фаворитът на зрителите отпадна, надявам се аз да стана техен любимец на полуфинала срещу Линку”, заяви световният №5 Амър Шабана.

Французинът Тиери Линку се справи с Мохд Азлан Искандер от Малайзия по сходен начин – 6:11, 11:5, 11:5, 11:8 след час игра. За ветерана това е първи полуфинал в сериите през този сезон.

В другия полуфинал на US Open ще се срещнат двама англичани от Йоркшир. Това са световният номер едно Ник Матю и третият в схемата във Филаделфия Джеймс Уилстроп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини