Шиникова шампионка на България



14-10-2011 00:00 | Станко Димов
Лидерката в ранглистата при жените Изабелла Шиникова е новата държавна шампионка по тенис за жени. Във финала на Държавното първенство "БНП Париба" в Софя днес поставената под номер едно се наложи над втората в схемата Далия Зафирова с 4:6, 6:2, 6:3.

Вицешампионката от международния турнир "Варна Къп" през миналия месец взе първия сет на заключителния мач от шампионата в БНТЦ "Карлсберг", но след това миналогодишната финалистка от Държавното първенство започна да играе много убедително и с лекота спечели втората част, давайки само два гейма на опонентката си.

В третия сет последваха множество грешки от страна на Зафирова и лек спад в играта на вицешампионката от миналата година Шиникова. При 4:3 за бъдещата шампионка зрителите на корта станаха свидетели на най-дългото разиграване в мача. Шиникова постигна пробив, след което взе и своя сервис гейм и триумфира с титлата.

Финалистките бяха наградени от президента на БФТ Стефан Цветков и главния изпълнителен директор на "БНП Париба" клон София Улрих Шуберт. Церемонията по награждаването започна с едноминутно мълчание в памет на д-р Тодор Тодоров. Медали за трето място получиха Виктория Томова и Борислава Ботушарова.

За успеха си днес Шиникова получи чек за 2000 лв., а Зафирова - 1000 лв. Общият награден фонд на шампионата е 15 000 лв., осигурени от "БНП Париба" - генерален спонсор на БФТ.

Утре в 10.00 започва финалът при мъжете между Александър Лазов и Валентин Димов, който ще бъде предаван пряко по БНТ Свят.

Днес Лазов отстрани миналогодишния вицешампион Тихомир Грозданов с 6:3, 7:6(2). В същото време Димов се наложи в три сета над Петър Трендафилов с 3:6, 6:3, 7:6 (2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини