Гришо победи и №4 в Швеция



20-10-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров на класира на четвъртфинал в тенис турнира в Стокхолм в зала, който е от категорията "АТР 250". Той се наложи над четвъртия в схемата Хуан Игнасио Чела с 6:2, 5:7, 6:1 за един час и 48 минути игра.

Димитров стигна до точки за пробив в шестия гейм, когато поведе с 40:15 при начален удар на 32-годишния опонент. Гришо успя още при първата и дръпна с 4:2. До края на сета той не даде никакъв шанс на Чела и го затвори след 32 минути игра.

Серията на хасковлията продължи и той постигна трети пореден пробив за 2:0, след като завърши разиграването с гръмотевичен смач. Миг невнимание обаче позволи на Чела да направи рибрейк, с което взе гейм след пет загубени. След разменени пробиви южноамериканецът изравни сетовете.

В заключителната част отново Григор проби пръв, за да поведе с 3:1. Последва затвръждаване на нула, като 20-годишният хасковлия наниза петия си ас. След втори пробив, българинът сервира успешно за приключване на двубоя.

На четвъртфиналите Димитров излиза срещу шестия поставен Милош Раонич. Роденият в Подгорица, но прекарал целия си живот в Канада 20-годишне тенисист, е 29-и в света сега. Двамата таланти са играли само веднъж. През 2009 година на фючърс във Флорида, когато българинът спечели с 6:4, 6:2.

За класирането си на четвърти четвъртфинал в турнир на АТР за годината - след Мюнхен, Ийстборн и Банкок, Григор взема 45 точки за световната ранглиста, където е №70, и 15 730 евро от наградния фонд в Швеция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини