Путин и Медведев фенове на бадминтона



24-10-2011 00:00 | Станко Димов
Въпреки любовта си към джудото и ските премиерът Владимир Путин беше принуден да хване ракетата за бадминтон по желание на президента на Русия Дмитрий Медведев.

В своя видеоблог на страницата на президентството Медведев препоръча на сънародниците си да се занимават активно с бадминтон, а като илюстрация на страстта си към този ракетен спорт прави няколко удара с перцето. Негов спаринг партньор се оказа самият Путин.

"Бадминтонът е игра, която е позната на почти всички, защото може да се играе у дома, на улицата, в залите в училищата и университетите. Всички го познават", заяви Медведев в своя блог.

"Достатъчно е да кажа, че в света има повече от 150 федерации по бадминтон, което е много добре и полезно. Тази игра развива физическата форма, окомера, точността, реакцията, просто помага да се решават най-различни задачи и да се постигат резултати, защото усъвършенства взимането на бързите решения", добавя Медведев в триминутния видеофилм.

Филмът е посветен на инициативата на президента за въвеждането на бадминтона като част от училищната програма по физическо възпитание. Той изрази надежда, че след като сънародниците му изгледат видеото, популярността на този спорт ще се увеличи, пише Дневник.

"Но това не е просто игра, а голям спорт и вече 20 години бадминтонът е част от олимпийската програма. Затова желая на всички, които обичат бадминтона успехи", коментира още руският президент.

"И още един интересен детайл - нашият велик космонавт Юрий Гагарин също е обичал тази игра и се е справял добре. Надявам се, че след като изгледате този филм у вас, ще се появи голяма желание да играете бадминтон и че ще постигате големи успехи в този прекрасен спорт", завършва Медведев.

Силните мъже на Русия са поредните световни лидери, които обикват бадминтона. Хора като бившият американски президент Джими Картър, като Гари Каспаров и Диего Марадона не крият пристрастията си към играта с перото.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини