Гришо: Щастлив съм, че ще играя на "Хопман къп"



25-10-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи открита тренировка с младите тенисисти на ТК “Черно море Елит” във Варна. На кортовете в морската ни столица се бяха събрали десетки деца, които искаха да видят своя кумир на живо. Димитров раздаде автографи и подаръци на всички, а освен това се снима за спомен със всяко едно от тях, съобщиха от БФТ.

“Доволен съм, че тази година завърших в топ 100. Това бе една от целите ми и съм щастлив, че я осъществих”, каза на последвалата пресконференция Димитров. В нея се включиха неговият баща Димитър Господинов – треньор на националния ни отбор за Davis Cup който изпадна в трета група на Евро-африканската зона, и капитанът на тима Огнян Илиев, който е ивицепрезидент на БФТ.

“Като цяло годината бе доста успешна. Имаше доста моменти, в които можехме да постигнем желания резултат, в края на годината успях да запазя самообладание. Също така баща ми много ми помогна - дойде в един от най-критичните за мен моменти и успяхме да съберем сили и мотивация да направим един добър завършек на сезона. Надявам се, че за следващата година ще изготвим една добра програма и ще осъществим повече от целите си”, така Григор коментира представянето си през 2011 г., през която основната му цел беше влизане в Топ 50 на световната ранглиста на ATP.

“Бях близо до Топ 50, но през другата година целите ще са много по-високи и с всяка година нивото на игра трябва да се повишава. В момента ранглистата не е от кой знае какво значение, но все пак съм доволен, че ще завърша сезона в Топ 100, което за мен е успех. Все още има много работа и поради тази причина Стокхолм бе последният ми турнир. Сега ще имам време да си почина, да събера сили и да видим какви грешки сме направили. Да подходим по най-разумния начин за 2012 г. и да направим една добра подготовка, добави 20-годишният хасковлия.

Димитров призна, че има големи очаквания за предстоящото първенство за “Хопман Къп”, където ще представя България заедно с Цветана Пиронкова. “Много съм щастлив, че ще бъдем на турнира в Пърт, винаги съм искал да участвам на него. За мен ще е чест да играя с Цвети. Мисля, че имаме много големи шансове да направим нещо по-голямо, но най-важното е да сме живи и здрави”, каза той.

Според звездата на българския тенис именно 2011 г. му е дала нужния опит, от който се е нуждаел за израстването си. “Разбрах какво е да играеш на АТР турнири, какво е да пътуваш без прекъсване и в същото време да си на 100% на корта. Правиш грешки, които след това се стремиш да не ги повтаряш и това те кара да ставаш по-добър и води до успех”, посочи Григор Димитров на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини