Федерер се завърна с успех



31-10-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер започна успешно защитата на трофея си от турнира в Базел, който е от сериите „АТР 500” и е с награден фонд 1 838 000 евро. Поставен под непривичният №3 в схемата той се наложи над Потито Стараче от Италия със 7:6(3), 6:4 в първия си двубой след US Open.

Федерер започна доста неуверено. Сервисът му не вървеше, непредизвиканите грешки също не бяха рядкост. От своя страна Стараче беше стабилен и с лекота печелеше подаването си. Закономерно се стигне до тайбрек. В него бащата на близначки поведе с 4:1 точки. При 6:3 стигна до три сетбола и реализира още първия с уинър от форхенд.

Успокоен от успеха, Роджър направи първия пробив в мача още в началния гейм. При 5:3 швейцарецът стигна до мачбол, но италианският му опонент го спаси. След това вече Федерер сервираше за спечелване на срещата. Той поведе с 40:0 и реализира втората си възможност.

Поръждясалият голям шампион завърши с четири аса и пет двойни грешки и 66 процента вкаран първи сервис.

На осминафиналите Роджър Федерер очаква левичар. Това ще бъде победителят от мача между Ярко Ниеминен (Финландия) и Томас Белучи (Бразилия).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини