Шиникова с втори успех в Истанбул



02-11-2011 00:00 | Станко Димов
Само Изабелла Шиникова от трите български тенисистки преодоля първия кръг на турнира в Истанбул с награден фонд 25 000 долара. Тръгналата от квалификациите 20-годишна състезателка преодоля туркинята Пемра Йозген с 6:1,6:4.

В пресявките Шиникова имаше само един мач, в който преодоля Никол Клерико от Италия с абсолютно същия резултат - 6:1, 6:4. Така държавната шампионка си осигури вече девет точки за световната ранглиста, където е №352 сега.

Следващата съперничка на българката е София Квацабая от Грузия. Тя влезе в основната схема в Истанбул като „щастлива губеща”. Грузинката е точно сто места след Шиникова – 452-а е в класацията. Двете не са играли една срещу друга.

Втората в схемата Диа Евтимова отпадна ненадейно на старта. 24-годишната хасковлийка отстъпи на украинската квалификантка Анастасия Василиева с 1:6, 2:6.

Приключи и Александрина Найденова. Тя загуби от шестата поставена Мария Жоао Кьолерер от Португалия с 3:6, 1:6. Така българката напуска турнира с една точка за класацията на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини