Федерер на четвъртфинал в Базел



02-11-2011 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Роджър Федерер стигна до четвъртфиналите на домашния турнир в Базел, който е от категория „АТР 500”. Защитаващият титлата си швейцарец преодоля Ярко Ниеминен от Финландия с 6:1, 4:6, 6:3 за час и половина игра.

Носителят на рекордните 16 купи от Големия шлем и №4 в схемата направи три пробива в първия сет. Във втория обаче Ниеминен постигна два брейка срещу един на съперника.

Стигна се до трета част. В нея Роджър направи пробив, който се оказа златен. В деветия гейм той стигна на три пъти до точка за пробив и най-сетне успя след излизане на мрежата да приключи двубоя. Преди това финландският левичар стигна до точка за връщане на пробива, но тя бе неутрализирана с мощен сервис.

Швейцарския ас завърши с 10 аса и 4 двойни грешки. Той вкара само 54 процента първи сервис, но когато успяваше да го направи, спечели 88 процента от точките.

Снощи Федерер получи наградата за най-добър тенисист, участвал някога в турнира. Четирикратният шампион от Базел взе 78,5 процента от допитването до 40 000 гласували. Втори далеч зад него е Новак Джокович. Роджър получи плакет от директора на състезанието Бренвалд.

В същото време вторият поставен Анди Мъри се оттегли заради възпаление на седалищен мускул. Неговото място в схемата зае швейцарецът Марко Кюдинели, който игра срещу Робин Хаасе от Холандия и отстъпи с 2:6, 6:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини