Ана Иванович на полуфинал в Бали



03-11-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Турнира на шампионките през 2010 година Ана Иванович започна успешно защитата на титлата си в Бали, Индонезия. Бившата номер едно в света се наложи над №4 в схемата Роберта Винчи от Италия с 6:3, 6:3. Съперничка на сръбкинята на полуфинала ще бъде Надя Петрова.

Иванович, която играе в Бали с „уайлд кард” се справи със своята съперничка за един час и 10 минути. Ана направи пет пробива, а допусна само два. 26-ата в света белградчанка наниза четири аса, но направи и три двойни грешки.

В другия четвъртфинал от днес рускинята Петрова се справи с другата тенисистка с покана и №2 в схемата китайка Шуай с 6:4, 6:3. Срещата не беше от особено високо качество. Двете направиха общо 11 пробива – седем от тях бяха на сметката на Надя.

В петък са останалите двачетвъртфинални двубоя. В единия водачката в схемата Марион Бартоли от Франция играе с Анабел Медина Гаригес от Испания. Във втория Забине Лизицки от Германия се изправя срещу словачката Даниела Хантухова.

В Турнира на шампионките (WTA Tournament of Champions) право на участие имат тенисистки, които имат през сезона поне един спечелен турнир от категория „интернешънъл” (220 000 долара) и не са намерили място на Мастърса. От 2012 година състезанието се мести за три години от Бали в София като наградният му фонд ще набъбне от 600 000 на 750 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини