Джокович с победа №66 за сезона



04-11-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира в зала в Базел, който е от категория „АТР 500”.

Сърбинът победи Лукаш Кубот от Полша с 6:1, 6:2 след само 55 минути игра. Мощта на Ноле напълно обезоръжи 64-ия в света, който бе пробит по два пъти във всеки сет. Успехът беше 66-и за Джокович през този сезон и трябва да се отбележи, че отй игра значително по-добре от първия двубой срещу Малис, в който загуби сет.

„Забележително е, че отново играя добре! В началото на първата ми среща играх добре, но после не бях стабилен. Във важните моменти правех много грешки, но това се очакваше – бях пропуснал 6 седмици. Срещу Кубот нещата бяха различни. Чувствах се отлично на корта и съм щастлив, че продължавам”, заяви Ноле пред сайта на АТР.

На четвъртфиналите спечелилият три титли от Големия шлем този сезон белградчанин излиза срещу Маркос Багдатис от Кипър.

Така очакванията за трети пореден финал Федерер – Джокович стават все по-реални. Роджър спечели миналата година, а през 2009 година Новак взе купата.

Швейцарския ас научи съперника си в четвъртфинала в петък. Това е бившият номер едно Анди Родик. Американецът се наложи над чеха Радек Щепанек с 2:6, 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини