Иванович срещу Гаригес на финала в Бали



05-11-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Турнира на шампионките Ана Иванович и Анабел Медина Гаригес се класираха за финала на заключителното състезание за сезона в Бали, Индонезия, с награден фонд 600 000 долара.

Сръбкинята се справи с Надя Петрова от Русия с 6:1, 7:5. Иванович спечели безапелационно първия сет, а във втория поведе с 2:0 и всичко изглеждаше решено. Но Петрова вдигна рязко нивото си на игра, направи обрат и при 5:4 дори имаше сетбол. Ана го отрази с форхенд уинър и до края игра на върха на възможностите си.

„При 6:1 и 2:0 тя изведнъж се промени. Надя започна да сервира много мощно, да удря силно и да не прави грешки. Изиграх няколко слаби гейма, но успях да се прегрупирам и да спечеля двубоя в два сета”, разказа белградчанката след срещата. В деня на финала, на 6 ноември, Ана празнува 24-ия си рожден ден.

Вторият полуфинал беше още по-драматичен. Испанката Гаригес се наложи над Забине Лизицки с 6:3, 4:6, 4:0 и отказване на германката. Тя поиска в края на втория сет медицинска помощ заради болки в гърба. След това обаче Анабел спечели 18 от 22 точки и Лизицки предпочете да прекрати съпротивата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини