Ана шампионка на рождения си ден, сигурна е за София



06-11-2011 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович защити титлата си от заключителния Турнир на шампионките в Бали, Индонезия. Сръбкинята победи на финала Анабел Медина Гаригес от Испания с 6:3, 6:0 за един час и така си поднесе най-хубавия подарък за 24-ия рожден ден.

По ирония на съдбата последната титла на белградчанката беше точно в Бали миналия ноември. Ана има вече 11 титли в кариерата си. Тя участва с „уайлд кард”, точно защото не беше спечелила нито един турнир от категория „интернешънъл” през 2011 година.

Трофеят в Индонезия на практика гарантира, че Иванович ще играе в следващото издание на Турнира на шампионките, което ще бъде в София догодина. Ако не се класира за WTA Championships, тя ще получи едната от двете покани за състезанието в „Арена Армеец”. Другата е за Цветана Пиронкова.

Живеещата в Базел брюнетка не загуби нито един сет в състезанието и заслужено триумфира. Тя наниза четири пробива във финала от девет възможности и не допусна 29-годишната Гаригес да стигне до брейкпойнт. Във втория сет Ана загуби едва седем точки.

„Чувствах се направо безглешна на корта. С Анабел тренирахме заедно тази седмица и беше чудесно, че се срещнахме в официален мач в последния ден на турнира. Бях много отпочинала и спокойна и това ми помогна. Мисля че отпразнувах рождения си ден по най-добрия начин – с победа и пред пълни трибуни. Всъщност никога не е имало повече хора на рождения ми ден”, завърши през смях интервюто си на корта Ана Иванович.

Снимка: Getti Images

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини