Томова на два финала, Костова на полуфинал



11-11-2011 00:00 | Станко Димов
Виктория Томова се класира за втори път тази година на финал в турнир на ITF. Тя ще играе за титлите на единично и на двойки в Монастир, Тунис, където състезанието е на хард и с награден фонд 10 000 долара. Втората ни ракета Елица Костова пък е на полуфинал в Беникрало (25 000 долара), а Александрина Найденова е на финал на двойки.

Томова ще се бори за първи трофей. На полуфинала днес тя се справи категорично с Никол Мелничар от Съединените щати с 6:4, 6:3. Така 16-годишната софиянка си осигури поне осем точки за световната ранглиста, където е №780 сега. Ако вземе купата в Тунис, точките стават 12.

На двойки Вики и босненката Анита Хусарич преодоляха №4 в схемата Абес (Тунис) и Ал Набани (Оман) с 4:6, 6:3, 10-3. На финала българката и нейната партньорка се изправят срещу Мелничар и Харченко (Украйна).

В Испания на клей водачката в схемата Костова се справи с шестата поставена местна тенисистка Летисия Костас-Морейра с 6:4, 5:7, 6:4. На полуфинал Ели излиза срещу друга испанка – четвъртата Лара Арубарена-Весино,. Костова е спечелила единствената среща помежду им миналата година в Мон де Марсан.

Втората поставена Диа Евтимова отпадна на осминафинал. Хасковлийката отстъпи на Бианка Бото от Перу с 5:7, 2:6.

На двойки Александрина Найденова и Екатерина Иванова от Русия са на финала. Там вторите в схемата славянки ще играят срещу водачките Ферер-Суарес (Испания) и Хогенкамп (Холандия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини